Hello friends how are you and today we have brought for you the information of list of festivals 2023 and its pdf file and it is given in the information area below.
2023 Festival List Gujarati List of festivals of 2023 Gujarati: The year 2023 will start in a few days. Here is the list of upcoming festivals in the year 2023.
2023 Festival List Gujarati List of festivals of 2023 Gujarati
14 January – Lohri and Makarsankranti
January 21 – Mauni Amavasya
January 26 – Vasant Panchami
February 18 – Mahashivratri
March 7- Holi
March 22- Chaitra Navratri begins
March 29 – Durga Ashtami
March 30 – Ram Navami
April 4 – Mahavir Jayanthi
6 April – Hanuman Jayanti
April 14 – Baisakhi
May 5 – Mercury Full Moon
May 19 – Vat Savitri Vrat
July 3 – Jupiter Purnima
30 August – Raksha Bandhan
6 September – Janmashtami
September 29 – Pitrupaksha begins
September 19 – Ganesh Chaturthi
12 November – Diwali, Narak Chaturdashi
14 November – Govardhan Puja
19 November – Chhath Puja
2023 Festival List Gujarati ૨૦૨૩ ના તહેવારોનુ લીસ્ટ ગુજરાતી
14 જાન્યુઆરી – લોહરી અને મકરસંક્રાંતિ
21 જાન્યુઆરી – મૌની અમાવસ્યા
26 જાન્યુઆરી – વસંત પંચમી
18 ફેબ્રુઆરી – મહાશિવરાત્રી
7 માર્ચ- હોળી
22 માર્ચ- ચૈત્ર નવરાત્રિ શરૂ થાય છે
29 માર્ચ – દુર્ગા અષ્ટમી
30 માર્ચ – રામ નવમી
4 એપ્રિલ – મહાવીર જયંતિ
6 એપ્રિલ – હનુમાન જયંતિ
14 એપ્રિલ – બૈસાખી
5 મે – બુધ પૂર્ણિમા
19 મે – વટ સાવિત્રી વ્રત
3 જુલાઈ – ગુરુ પૂર્ણિમા
30 ઓગસ્ટ – રક્ષા બંધન
6 સપ્ટેમ્બર – જન્માષ્ટમી
29 સપ્ટેમ્બર – પિતૃપક્ષ શરૂ થાય છે
19 સપ્ટેમ્બર – ગણેશ ચતુર્થી
12 નવેમ્બર -દિવાળી, નરક ચતુર્દશી
14 નવેમ્બર – ગોવર્ધન પૂજા
19 નવેમ્બર – છઠ પૂજા
2023 ના વર્ષ નું રજાઓ નું લિસ્ટ | Click Here |
નવા વર્ષ વિક્રમ સંવત 2079 નુ કેલેન્ડર PDF | Click Here |
ગુજરાતી કેલેન્ડર 2023 | Click Here |